','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Dr. Szabó Ferenc, Biatorbágy Város Önkormányzatának jegyzője felhívást intézett településünk lakosságához a 2023. évi ebösszeírással kapcsolatban.

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló törvény értelmében az önkormányzatoknak legalább háromévente ebösszeírást kell végrehajtaniuk a településeken – tájékoztatja a lakosságot Szabó Ferenc városunk honlapján.

Biatorbágyon ez az idei évben esedékes, így az önkormányzat 2023. április 20. és június 20. között ebösszeírást rendel el. A négylábúak összeírása ebrendészeti és járványügyi szempontból egyaránt fontos, az önkormányzat számít a lakosság közreműködésére.

A 2020-ban már bejelentett, illetve a mikrochippel ellátott, nyilvántartásban szereplő kutyákat is érinti a bejelentési kötelezettség. Fontos, hogy minden egyes állattal kapcsolatban külön adatlapot kell kitölteni. Az adatszolgáltatás nem opcionális: amennyiben az ebtulajdonos vagy ebtartó a kötelezően előírt adatszolgáltatást nem, vagy nem a jogszabályban előírtaknak megfelelően teljesíti, illetve megtagadja, abban az esetben állatvédelmi bírsággal sújtható.

A bejelentés többféleképpen elvégezhető.

  • Online, regisztrációt követően a https://www.ebregisztracio.hu/ oldalon;
  • Ragszámos levél formájában postai úton eljuttatva az önkormányzathoz (Biatorbágyi Polgármesteri Hivatal, 2051 Biatorbágy, Baross Gábor u. 2/A);
  • A kitöltött adatlap személyesen leadva a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán;
  • E-mailben elküldve az ebnyilvantartas@biatorbagy.hu címre.

A bejelentéshez szükséges adatlap elérhető a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, az igazgatási osztályon, az állatorvosi rendelőkben, illetve letölthető a hivatal honlapjáról.

További tájékoztatásért a polgármesteri hivatal igazgatási osztályának ügyintézőihez, osztályvezetőjéhez fordulhatnak a 23/310-174/218, 249 melléken, illetve segítség kérhető Grampsch Rita állatvédelmi referenstől a 20/500-9701 telefonszámon.

Szerző: BNS

Forrás: biatorbagy.hu, Kép forrása: Pixabay


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //