','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az aktív Magyarországért felelős államtitkár és a Magyar Szervátültetettek Szövetsége révén a Millió lépés az iskoládért elnevezésű program felhívása Biatorbágyra is elérkezett. A kampány lényege, hogy mozgásra ösztönözve a diákokat, a szülőket, tanárokat, véndiákokat, polgármestereket, képviselőket és bárkit, aki aktív mozgással szeretné segíteni az általa választott iskolát, lépéseket gyűjt az iskolák számára.

A lépések mellett további mozgásformák is átalakíthatók lépésszámmá. A kihívás résztvevői virtuálisan végigjárják és megismerik az Országos Kékkör túraútvonalait és legszebb látnivalóit, a napi rendszerességgel küldött Tudtad-e? üzenetekből pedig egyre több ismeretre tesznek szert az egészséges életmód és a mozgás fontosságáról. Cél a Kékkör minél többszöri virtuális végigjárása. A kihívás már elindult, és június 11-ig tart.

Összesen száz iskola nyerhet sporteszközök vásárlására egy-egy millió forintot. Minden iskola, amelyik egyszer körbeért a Kékkörön, részt vesz a sorsoláson.

Az önkormányzat támogatja a sportos iskolákat

Az önkormányzatok úgy tudják támogatni a településükön lévő, a kihívásban részt vevő iskolákat, hogy háromszázezer forint sportszertámogatást adnak a Kékkör távját legalább ötször teljesítőknek. Az az önkormányzat, amelyik vállalja az anyagi támogatást, a kihívást népszerűsíti a helyi médiumain keresztül.

A képviselő-testület az április 27-i ülésén arról döntött, hogy támogatja a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola, a Biatorbágyi Általános Iskola és Magyar–Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola, a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és a Biai Gáspár
Református Általános Iskola és Szőlőszem Óvoda részvételét a programban, és az említett feltételek teljesülése esetén biztosítja az iskolánkénti háromszázezer forintot kitevő sportszertámogatást.

Szerző: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //