','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Holly Black amerikai író stílusa azokat is magával fogja ragadni, akik érdeklődnek a fantasy műfaja iránt, életkortól függetlenül.

A kegyetlen herceg

A The Cruel Prince – A kegyetlen herceg (A levegő népe 1.) című első részben megismerkedhetünk Jude-dal, akinek élete már gyerekkorában alaposan felborul.

Egyszer csak megjelenik a biológiai apja, és testvéreivel együtt erőszakkal elviszi őt az otthonába, anyját és nevelőapját holtan hátrahagyva. A férfi nem Jude világában éli az életét, így a lányok sem egyszerűen egy másik városba vagy akár csak egy másik országba kerülnek, hanem Tündérföldre, ahol mindenki örökké él, gyönyörű, de leginkább kegyetlen.

A lányok hiába élnek az egyik legismertebb és legtiszteltebb katonai vezető otthonában, az ott élő tündérek lenézik őket emberi származásuk miatt. Számukra a lányok nem sokkal többek, mint az állatok, ráadásul még olyan képességük is van, ami egy tündérnek sincs: tudnak hazudni. Jude és ikertestvére, Taryn nehezen illeszkedik be, de Jude hamarosan elég makacsságot, indulatot és dühöt talál magában, hogy bebizonyítsa: nem kevesebb azért, mert embernek született.

Ennek köszönhető, hogy felfigyel rá a trón várományosa, Dain koronaherceg, aki besúgóként alkalmazza. A lány olyan képességet kap a hercegtől, amely megvédi attól, hogy bárki szabadon elbűvölhesse. Eközben nemcsak apjával kerül szembe, hanem az őt leginkább kínzó Cardan herceggel és barátaival is, miközben titkokra is fény derül. A felfedezett igazság pedig egyáltalán nem azt hozza Jude-nak, amire számított.

Mágia, gyönyörű tündérek, esendő emberek és természetesen szerelem is található ebben a varázslatos történetben, amelyet minden fantasyrajongónak nyugodt szívvel ajánlhatunk.

Szerző: Dirda Orsi, Karikó János Könyvtár


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //