','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

2023. május 9-én nyílt meg Markos Zoltán festőművész Mindenkinek a maga keresztje című kiállítása a Juhász Ferenc Művelődési Központban. A tárlatot a festő maga nyitotta meg.

Reneszánsz emberek márpedig ma is léteznek – hívjuk őket polihisztornak is. Markos Zoltán magáról ekképp vall: sokkal több bennem az ambíció, mint a tehetség, ezért sok mindennel megpróbálkoztam.

Ám az valóban ritkaság számba megy, hogy valakinek a számos próbálkozás java része sikert is szül. A harminc éve Biatorbágyon élő és alkotó festőművész próbálkozásai sikerrel végződtek: nemcsak tehetséges piktor, de elismert humorista is – sokan a Defekt Duó nevű formációból ismerik, ismerjük -, készített szobrokat, saját maga kovácsolta ágyban alszik és még a reklámszakmába is belekóstolt.

A humor minden szinten jelen van a művész életében, képein azonban ez csak áttételesen érződik. Zoltánnak markáns véleménye van a világról, ezt igyekszik festményein keresztül is közvetíteni. A faluházbeli kiállításon az elmúlt három év munkásságának eredményét tekinthetjük meg.

A festészet már gyerekkora óta kíséri a művészt: először rajztanára biztatására kezdett komolyabban az ecset és vászon felé fordulni. A pandémia óta ismét intenzíven foglalkozik a képek világával, minden festményében felfedezhető valami elgondolkodtató, esetleg nyugtalanító mozzanat. Egy festményt általában meg kell fejteni – vallja a művész maga is.

A kiállításon találkozhatunk csendéletekkel, tájképekkel, önarcképpel, portrékkal és szimbolikus művekkel egyaránt. Minden ecsetvonásban felfedezhetjük azt a különleges hozzáállást – ha úgy tetszik kézjegyet -, ami a művész világhoz való viszonyát jellemzi.

A kiállítás a Juhász Ferenc Művelődési Központ galériájában nyitvatartási időben, illetve rendezvények alatt június 3-ig megtekinthető.

Szerző: BNS

Forrás: Völgyhíd Televízió


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //