','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Miként májusi számunkban megírtuk, a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának munkatársa április 26-án, a vadmadarak fészkelőhelyének ellenőrzésekor fedezte fel, és jelentette be a hatóságoknál, hogy szerinte Biatorbágy biai településrészén a Disznólápa-patak melletti, a vízszintnél magasabban fekvő, lápos, nádas, több víziállatnak, madárnak, hüllőnek, rovarnak élőhelyül szolgáló magánterületről a patakba vezették a vizet. 

A Budaörsi Rendőrkapitányság helyszíni szemlét tartott és vizsgálatot indított az ügyben.A természet védelméről szóló 1996. évi LIII. törvény lehetőséget ad a helyi önkormányzatoknak arra, hogy egyes egyedi értékeket és területeket helyi védelem alá helyezzenek, megóva ezzel az ottani élővilágot, növényeket, állatokat.

A képviselő-testület a június 1-jén tartott ülésén döntött, hogy megindítja a Disznólápa-pataknak a biatorbágyi tóhoz közel eső szakasza melletti területek helyi jelentőségű védett természeti területté nyilvánítási eljárását. Az eljárás lehetőséget nyújt arra, hogy minden érintett szervezettel és a földek tulajdonosaival egyeztetve meghatározhatók legyenek a védetté nyilvánításhoz szükséges intézkedések, eszközök, anyagi vonzatok, valamint a védelem egyéb, jelenleg még nem tisztázott következményei. A testület mindezen információk birtokában dönthet majd a terület helyi védelem alá helyezéséről.

Szerző: KF

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Pixabay


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //