','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Városunk nyomtatott médiumában, a Biatorbágyi Körképben már írtunk róla: megkezdődtek a munkálatok a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola bővítése kapcsán. Június 15-én került sor a létesítmény alapkővének letételére, amelyet akár mérföldkőnek is tekinthetünk.

Az új beruházás eredményeként felépülő újabb tantermek egyfelöl a konténerosztályok kiváltására szolgálnak, de talán ennél is fontosabb, hogy utat nyitnak egy egyelőre még csak terv-szinten létező jövőképnek: induljon el a Ritsmannban is a gimnáziumi képzés.

Az alapkőletételen megjelent Menczer Tamás külügyi államtitkár, térségünk országgyűlési képviselője, Soltész Miklós miniszterelnök-helyettes, egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, Ritter Imre, az Országgyűlés német nemzetiségi képviselője, dr. Gabriel Zsanett, a Miniszterelnöki hivatal osztályvezetője, Englenderné Hock Ibolya, a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának elnöke, Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere, valamint az épületet tervező és kivitelező cég vezetője, miként a közbeszerzési eljárást lebonyolító iroda képviselője.

Menczer Tamás elmondja ünnepi beszédét

Rack Ibolya, az intézmény igazgatója felelevenítette a projekttel kapcsolatos előzményeket, Menczer Tamás pedig elmondta, hogy „a kormány döntött: a nehéz gazdasági helyzet ellenére 2,5 milliárd forintból bővítjük a biatorbágyi Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskolát. A háború és a szankciók ellenére nyolc tantermet és szaktantermeket építünk, hogy a gyerekek megfelelő körülmények között tanulhassanak.”

Tarjáni István beszédében azt emelte ki, hogy Biatorbágy méltán lehet iskolaváros, hiszen a városvezetés folyamatosan fejleszti és bővíti az oktatási intézményeket.

 

Tarjáni István háttérben a megújuló iskolával

Szöveg és kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //