','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az idei Városünnep első napján könyvbemutatóra hívta a biatorbágyiakat a Biatorbágyi Értéktár bizottság és a Biatorbágy Kultúrájáért Alapítvány.

A két szervezet, munkájának eredményeként, nem kevésbé az önkormányzat hathatós támogatása mellett most jelent meg a Biatorbágy daloskönyve címet viselő sorozat azon kötete, amely Szakály Mátyás gyűjtésének köszönhetően a torbágyi német népdalokat tartalmazza, benne a hanganyagot digitális formában rögzítő CD-lemezzel.

A könyvbemutató bevezetőjében Nánási-Kézdy Tamás az értéktárbizottság elnöke elmondta, hogy páratlan értékkel gyarapodott a helyi német nemzetiségi hagyomány, hiszen egy több mint negyven éve sorsára váró gyűjtés kelt életre. A bizottság elnöke mindenkinek megköszönte a munkáját, aki a könyv létrehozásában, kiadásában közreműködött.

Nánási-Kézdy Tamás

Nánási-Kézdy Tamás

A moderátor – no meg a szájharmonikás – szerepét Köllő Attila vállalta, és szólt a jelenlévőkhöz dr. Palovics Lajos várostörténész, a kötet bevezetőjének szerzője, aki még dalra is fakadt. A közönség Puskás Nóra és a Rosmarin-kórus tolmácsolásában hallgathatta meg a gyűjtés néhány dalát.

Rosmarin-kórus

Szerző és képek KF.


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //