','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Alig telt el hét a városünnepünk óta, máris új alkalom nyílt testvértelepüléseink találkozójára: ezúttal a csallóközi Alistálon.

A Szlovákiában lévő, magyarlakta község huszonkilencedik alkalommal szervezte meg idén az ott élők apraját-nagyját megmozgató falunapot. A program hagyományosan a falualapítási emlékmű megkoszorúzásával kezdődött, amelyen városunk részéről Szanyi József önkormányzati képviselő és Sisa Márk ifjúsági referens vett részt. A főként tömegsport rendezvényeket felvonultató délelőtt, kora délután után az esti fellépéseket és koncerteket a hivatalos köszöntők nyitották meg a község labdarúgó pályáján. Horváth Tamás, a vendéglátó település polgármestere, illetve Berényi József, Nagyszombat megye első alelnöke mellett beszédet mondott Laczkó-Albert Elemér, Gyergyóremete polgármestere, a nagydobronyiak közül pedig Ráti Éva nyugalmazott pedagógus, óvodapszichológus üdvözölte a jelenlévőket. Az alistáli programok egy részén jelent volt még városunk részéről dr. Cserniczky Tamás alpolgármester és Varga László képviselő is.

Biatorbágy üzenetét jómagam tolmácsolhattam. Mi a hidak városa vagyunk – legfőképp az egyik legfontosabb szimbólumunk, a Viadukt miatt –, s ezt a szerepet szeretnénk betölteni testvértelepülésként is. Az összekötést, az áthidalást, a barátságot és a testvéri kapcsolatokat keressük, amiket a magyar egyetértés és egymásba kapaszkodás példáinak tekintünk – mondtam. Végezetül megköszöntem azt az óriási szeretetet, amivel Alistálon fogadtak bennünket, és megígértem, viszünk belőle haza az otthoniaknak is. Egyúttal azt kívántam, kísérje a testvértelepüléseinkkel közös utunkat a békesség és az összefogás ereje. Most hozzáteszem: legyen így a biatorbágyiak között is.

szerző: Nánási-Kézdy Tamás

kiemelt kép: Valenta István


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //