','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A biatorbágyiak egy év elteltével ismét a maga teljességében birtokba vehetik a város egyik forgalmas csomópontját, a Kálvin teret. A megújult, 600 millió forint kormányzati támogatással átépített közterület átadására június 27-én került sor.

„Ami a föld alatt van az mind ki lett cserélve, illetve ami eddig a levegőben volt erős áramú, illetve informatikai, telekommunikációs kábelek, az azok mind lekerültek a földbe és ezért én úgy gondolom, hogy talán érdemes volt várni egy évet és azt a türelmet is köszönöm azoknak, akik ezalatt az egy év alatt elviselték ennek a hátrányait” – mondta az átadási ünnepségen Tarjáni István polgármester. A felújítás tehát a felszín mellett annak teljes infrastruktúráját érintette, beleértve a csapadékvíz elvezetését is.

A tér átadásával könnyebb lesz megközelíteni a tavaly átadott 16 tantermes új iskolát, a BiaSuli gyönyörű épületét.

A polgármester hozzátette, hogy az önkormányzat terve szerint néhány hónap elteltével felülvizsgálják a forgalmi rendet, s ennek tapasztalatait hasznosítani fogják.

Az átadáson jelen volt Menczer Tamás a térség országgyűlési képviselője is, aki arról beszélt, hogy Biatorbágy folyamatosan fejlődik: Már folyamatban van a Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Iskola 16 tantermesre történő bővítése, egy éve fogadja a diákokat a már említett új BiaSuli épület. A Kálvin tér megújítása olyan infrastruktúra fejlesztés, amely az iskolába járókat nem kevésbé az itt közlekedőket egyaránt segíti, hiszen biztonságos és gyors közlekedést eredményez.

A honatya elmondta: a Kálvin tér körforgalmának egy része az úgynevezett kiss and go, egy forgalmon kívüli terület, azaz az óvodába igyekvő gyereknek adj egy puszit és hajts tovább.

Menczer Tamás végezetül reményét fejezte ki, hogy mind az óvodába, mind az iskolába járó gyerekek, illetve az őket hozó szülők a Kálvin tér felújítása okán biztonságosabban, kényelmesebben tudnak ezentúl közlekedni.

A Völgyhíd TV beszámolója itt nézhető meg:

Király Ferenc

kiemelt kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //