','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Madeleine LʼEngle írónő Időcsavar című sorozatának első részét ajánljuk ebben a hónapban a Karikó János Könyvtár ifjú olvasói számára. Ebben a részben megismerkedhetünk Meggel, akinek az élete nem fenékig tejfel. Az iskola idegesítő, anyukája pedig gyönyörű és elismert tudós, ami szép és jó, de a kislány saját értékét nehezebben látja miatta.

A helyzeten nem segít, hogy legfiatalabb öccse, Charles különleges, sokszor érez meg olyan dolgokat, amelyeket mások nem, vagy éppen ellenkezőleg, gyakran viselkedik szörnyen megalázóan mások előtt, ami természetesen idegesíti Meget. A gyerekek anyukája mindent megtesz, hogy gondoskodjon róluk, de neki sem könnyű, hiszen Meg és testvéreinek édesapja két évvel történetünk kezdete előtt eltűnt, miután az ötödik dimenzióban való időutazással kísérletezett.
A lány a mai napig nem hajlandó elfogadni, hogy édesapja nem jön vissza, mindig készen áll arra, hogy megtegyen bármit, hogy visszakapja őt. Egy napon besétál a gyerekek életébe három furcsa idős néni, Mrs. Mijaz, Mrs. Kiő és Mrs. Mellyik, akiknek olyan erő van a birtokukban, amire a gyerekeknek rövidesen nagyon is szüksége lesz. A hármas ugyanis képes arra, hogy meggyűrje az időt és a teret, vagyis hiperdüljön. Egy este pedig egyikük elindítja a gyerekeket egy olyan kalandra, amelynek a végén talán édesapjuk megmentése vár rájuk.
Éld át az időn és téren átvezető kalandot Meggel, Charlesszal és barátjukkal, Calvinnal az Időcsavar lapjain keresztül. A könyv vegyíti a mágikus és a tudományos-fantasztikus elemeket, így mindkét stílus rajongói találnak benne valamit, amit szerethetnek. Narnia- és Végtelen történet-rajongóknak kötelező!

Dirda Orsi KJK

Kiemelt kép: KJK


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //