','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Biatorbágyon zajló Családi egészségnapok rendezvénysorozatának keretében szeptember 22-én egy kampányeseményre került sor, amely a Visz a vérem nevet viseli. Igen, a véradás áll a fókuszban.

Dr. Egervári Ágnes, az Egészségház vezetője, a 21 Nő az Egészségért Alapítvány (https://www.21no.hu/) tagja elmondta, hogy naponta mintegy 1600 véradó teremthetné meg a biztonságos vérellátást Magyarországon. Az alkalmanként a „lecsapolt” fél liternyi vér három élet megmentését szolgálja. A véradás a véradót is védi, hiszen a levett vért tesztelik, így a páciens gyakorlatilag egy szűrővizsgálaton is átesik.

A megszólalók között volt Csáky Soma, a Visz a vérem program kampányának egyik arca, aki súlyos égési sérülését követően, kórházi kezelése során mintegy 50 liter vért kapott. Somával a Völgyhíd televízió forgatott korábban.

A rendezvény szombati (szeptember 23.) fő-attrakciója a retró véradás lesz, amelyre legalább 142 véradót vár Szanyi József, a Magyar Vöröskereszt biatorbágyi csoportjának vezetője, az országos szervezet Pest vármegyei elnökhelyettese. Virsli, sör, palacsinta, sőt jutalmak várják az önzetlen segítőket. Találkozó 10.00 órától a Faluházban.

S hogy miért éppen 142? Az összefüggést a Magyar Vöröskereszt tekintetében kell keresni…

A nagyszabású városi program részletei az októberi Biatorbágyi Körképben.

Király Ferenc

kiemelt kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //