','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A munka folytatódik.

Ez év elején indult el Biatorbágy városközpontjának tervezési folyamata, amelynek célja olyan javaslatok összegyűjtése az itt élőktől, amelyek közép- és hosszútávon irányt mutathatnak a település központjának fejlesztésével kapcsolatos döntések meghozatalához.

A munka elvégzésére és koordinálására egy a közösségi tervezésben jártas céget kért fel az önkormányzat. A folyamatba a várostervező szakemberek mellett egy civilekből álló fókuszcsoport is bekapcsolódott, amelynek tagjai meghatározó szerepet kaptak az igények, szükségletek feltérképezésében. Az ötletek vélemények gyűjtését egy lakossági kérdőív is elősegítette, amely papíralapon eljutott minden háztartásba és elektronikus formában is elérhető volt az interneten. Nyár végére elkészültek a fejlesztési koncepciót megalapozó helyzetfeltáró, helyzetértékelő tanulmányok, amelyeket szeptember végén egyrészt a művelődési házban elhelyezett tablókon, másrészt az interneten ismertettek a tervezők. Mindezeken túl egy lakossági fórum biztosított lehetőséget arra, hogy bárki személyesen is javaslatot tehessen és elmondhassa véleményét. Ez utóbbi rendezvényen közel félszáz érdeklődő jelent meg. Az eseményt Tarjáni István polgármester nyitotta meg, aki néhány szóval ismertette a közösségi tervezés lényegét, majd arra kérte a megjelenteket, hogy minél többen, minél aktívabban, minél több javaslattal vegyenek részt ebben, a település történetében eddig példa nélküli munkában. Kerekes György és Verebély-Papp Tibor a tervezési mód szakértői bemutatták hol tartanak a munkaközi folyamatban, mit végeztek eddig és milyen lépések várhatók még a jövőben.
Verebély-Papp Tibor vezető tervező röviden kifejtette, hogy a város jelenlegi szerkezetében sok olyan központi terület van, ami központként funkcionál, ebből csak az egyik a régi vasútvonal sávja, amely jelen közösségi tervezés vizsgálati fókuszában áll. Elmondta, hogy a koncepcióalkotás folyamata a nulla kiindulóponton áll, tehát aki azért jött, hogy itt most tervbemutató lesz, és elmondják, hogy mi lesz a városközpontban öt-tíz éven belül, annak sajnos csalódást fognak okozni. Megnyugtatta a jelenlévőket, hogy semmi nincs kőbe vésve, nincsenek kész tervek, senki semmiről nem maradt le. Van egy elsődleges elképzelés, ám a konkrét tervezési program és a telepítési tanulmányterv munkarészek összeállítása, amelyhez ötleteket, észrevételeket várnak még hátra van, az információk gyűjtése egészen a tervezés végéig folyamatos lesz. A véleményeket javaslatokat a biatorbagy.varoskozpont@gmail.com levelezési címre várják, és amennyiben ez a munkájukat előre viheti a személyes megbeszélésektől sem zárkóznak el.
Az eseményről készített felvétel a Völgyhíd Televízió YouTube csatornáján, valamint az Önkormányzati TV archívumában nézhető vissza.

eMeL

Kiemelt lép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //