','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Mottó: “Mindenkinek választani kell, hogy a saját egészségét vagy a betegségét menedzseli!”

Ha pár éve valaki azt mondja Kovács István életmód tanácsadónak, hogy gyökeresen megváltozik az élete és sokkal egészségtudatosabban fog élni, valószínűleg kineveti. Saját egészségügyi problémáinak megoldását kutatva jutott el a neves agrármérnök, természetgyógyász, fitoterapeuta Mester Károlyhoz. Előadásait hallgatva, munkásságát olvasva jött rá, gyógyszerek helyett teljesen más módszert kell követnie, ha valóban meg akar gyógyulni. Miután a saját egészségét rendbe tette, immár másoknak segít, hogy ők is megtapasztalhassák a teljes vitalitást és a betegségek nélküli egészséges életet.

„Az életmódváltás alapvetően nem önszántamból történt, hanem az egyik családtagom kitartó nyomására, akinek ma már nagyon hálás vagyok ezért. Ő győzködött folyamatosan, hogy higgyem el, valami nincs rendben az egészségemmel. De addig, amíg az ember meg nem tapasztalja, hogy milyen az, amikor tényleg minden rendben van vele, nincs összehasonlítási alapja és persze nincs motivációja sem, hogy változtasson és utánajárjon az okoknak.”- meséli Kovács István, életmód tanácsadó.

„24 éves vagyok és sokáig kórosan alacsony volt a tesztoszteron szintem: 6,67 nmol, ami elfogadható érték egy 80 éves férfi esetében, ám egy élete teljében levő fiatalembernél kritikusan alacsony. A tudomány jelenlegi állása szerint a totál tesztoszteron szint a férfiaknál a vérben 6,10 – 27,10 nmol/L közt kell lennie. Sokáig jártam,- pénzt nem sajnálva – az ország egyik legjobb andrológusához, aki gyógyszerekkel ugyan, de rendberakott a tankönyv szerint. Én mégsem éreztem semmilyen változást. Akkor kezdtem beleásni magam a témába, és így találkoztam Mester Károly munkásságával. Az ő segítségével kezdtem megérteni azokat a bonyolult biokémiai folyamatokat, amelyek az emberi testben zajlanak.”

Fontos tisztázni, hogy 1 másodperc alatt 1 sejtünkben 20 millió biokémiai folyamat zajlik le átlagosan. Ha nem állnak rendelkezésre a megfelelő anyagok, nem tudnak ezek a folyamatok lezajlani.

Mester Károly, akinek hatalmas tapasztalati tudása van – több szakmai cikket írt állatorvosi, mezőgazdasági, állattenyésztési és természetgyógyász szakfolyóiratokban – vallja, hogy „Amit tesztek az állatokkal, az lesz a ti sorsotok is!” Szerinte logikus az összefüggés, hiszen ugyanazokat a növényeket esszük, mint az állatok, ugyanazon a talajon termesztjük, ugyanolyan technológiával. A házisertés anatómiailag, élettanilag, gasztroenterológiai szempontból nagyon hasonlít az emberre. Ezt már Alan Archibald, az Edinburgh-i Állat és Orvostudományi egyetem rektora is vizsgálta, és azt is megállapította, hogy a mai kor embere ugyanazon betegségekkel küzd, mint a sertések.

Hogy milyen nagy a hasonlóság a házisertés és az ember között? Például az inzulin csak 1 aminosavval tér el. Ugyanaz a gyomor felépítésünk, bélrendszerünk hossza megegyezik, lehetne sorolni tovább…

„Mester Károly egyetlen dologtól tiltott csak el, mégpedig a kólaszerű sziruptól! Amit sajnos literszámra fogyasztottam korábban, a sok egyéb cukros üdítővel együtt, akárcsak a barátaim a környezetemben. Amikor megismertem, hogyan is nyúl bele a hormonháztartásba ez az ital, attól kezdve nálam zéró tolerancia lett. Ha körülnézünk, azt látjuk, hogy a fiatal férfiak elnőiesednek, a nők pedig elférfiasodnak. Szentgyörgyi Albert szerint minden betegség oka a test és a környezet közötti harmónia felbomlása. Az egészségügyi problémák túlnyomó részéért pedig 5 anyag – illetve azok kombinációja – tehető felelőssé, legyen szó cukorbetegségről, emésztőrendszeri -, vese -, májproblémákról, magas vérnyomásról, aranyérről, kóros hormonális elváltozásokról vagy a nőket tömegesen sújtó policisztás ovárium szindrómáról. Minden betegség a test és a környezet közötti diszharmónia következménye.”- magyarázza István.

De miért is olyan veszélyes a kólaszerű szirup és a cukros üdítők? A glükóz-fruktóz szirup miatt, ami benne van mindegyikben és persze még sok minden másban is. Hogy miért kell ezt az anyagot kerülni? Azért, mert a cukrot már nem cukorrépából állítják elő, hanem kukoricából, vagyis az ételekben és az italokban már ez a kukorica-fruktóz szirup van benne. Rendszeres fogyasztása súlyos következményekkel jár az egészségünkre nézve, mert szinte minden élelmiszerrel, üditővel fruktózt lapátolunk be. Az atrazin a kukorica mono-kulturális termesztésének a szuper-szelektív gyomirtószere. Sajnos jelenleg olyan élelmiszerek vesznek körül bennünket, amelyek szinte észrevétlenül, évek alatt roncsolják szét az egészségünket. És amikor valami problémánk lesz 3-5-10 év múlva, akkor ki fog már arra gondolni, hogy a glükóz – fruktóz szirup miatt lehet, amit minden nap ittunk a kedvenc üdítőnkben? A glükóz-fruktóz szirup egy olcsón előállítható édesítőszer, ami hozzájárul a civilizációs betegségek kialakulásához, ráadásul atrazin szennyezettsége miatt számos degeneratív elváltozás is a számlájára írható. A felső korlát nélküli fruktóz fogyasztás vastagon benne van az inzulin rezisztencia és a cukorbetegség kialakulásában.

Mit kell tudni az atrazinról?

Az atrazin korábban népszerű gyomirtószer volt, amelyet az Európai Unió 2003-ban betiltott, 2007-óta nem lehet használni, ugyanakkor az Egyesült Államokban a mai napig használatban van. Több tudományos kutatás szerint az emberi szervezetre és egészségre az atrazin hosszú távú jelenléte nagy veszélyt jelent. A talajvízben az atrazin mai napig kimutatható, hisz nem bomlik le. Ma már minden – a témával foglalkozó – szakember tisztában van vele, hogy az atrazin az endokrin (belső elválasztású mirigyek) rendszert károsító anyag. Elsőként Tyron Hayes, a Berkeley-i Kaliforniai Egyetem professzora bizonyította, hogy brutális hatást gyakorol a békák nemi viselkedésére. A szaporodó békák vízébe atrazint tett, az ivóvízre vonatkozó határérték harmincad részét. A kísérlet eredményeként a békák nemi jellege megváltozott: felének petefészke lett, 10 százalékának a heréje fejlődött ki, 40 százaléknál pedig mindkettő megtalálható volt.

Ma már számtalan kutatás bizonyítja, hogy az atrazin a hormonháztartásunkba jelentősen beleszól, befolyásolja azt. A hím ivarú egyedeket női ivarúvá “változtatja”. A pontos biokémiai folyamat lényege, hogy az atrazin sokkolja, kémiailag extra működésre kényszeríti az aromatáz enzimet. Ez az enzim alakítja át a tesztoszteront ösztrogénné. Ennek az enzimnek az aktivitása genetikailag alacsonyabb a férfiakban, ezt zavarja meg az atrazin.

Milyen élelmiszerekben van Atrazin terhelés?

Minden olyan termékben, amit nagyon nagy mennyiségben gyártanak és glükóz – fruktóz szirup van benne. Tudomásul kell vennünk, az iparosítás és az urbanizáció miatt korábban soha nem látott mértékben termelődnek a vegyi anyagok. Ezeket permetezéssel  a környezetbe juttatjuk, begyűrűznek a táplálékláncba. A Földön minden élő összetartozik, együtt alkotnak egy nagy egész rendszert. Mester Károly megnevezi az 5 főbűnös anyagot. Első a GLIFOZÁT, második a LIZIN szabad aminosavként, harmadik a PÁLMA OLAJ / ZSÍR, negyedik az ATRAZIN, ötödik a FRUKTÓZ.

“Bár negyedik helyen szerepel a felsorolásban az atrazin, de azért ezzel kezdtem, mert az én problémáimnak ez volt a kiindulása” – zárja sorait Kovács István.

FIZETETT EGYÜTTMŰKÖDÉS A PARTNERREL

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //