','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Adventus Domini, azaz az Úr eljövetele. Advent: a karácsonyt megelőző időszak, a várakozás hetei, amikor is díszbe öltöznek a házak, a lakások, a hajlékok, de leginkább a lelkek. Készülünk az ünnepre.

Az ünnepvárás, az advent egyik megtestesült szépséges rekvizituma a négy gyertyával ékesített koszorú, amelyet körbe ülnek a családok, hogy advent vasárnapjain sorban meggyújtsák azokat a hit, a remény, az öröm, végül a szeretet jegyében.

Biatorbágyon évről évre, adventről adventre visszatérő hagyomány, hogy a családok a Faluházba betérve nekilássanak a saját adventi koszorújuk elkészítéséhez. Ki-ki kedve, kreativitása, ötlete szerint vág bele a feladatba, persze családi kalákában. Az elkészült koszorúk értéke leírhatatlan, hiszen „mi” találtuk ki, ékesítettük, s a család asztalát díszíti majd. A gyertya fénye nekünk világít, így téve egyedivé és megismételhetetlenné 2023 adventjét, karácsonyát.

Áldott ünnepet, Biatorbágy!

Szöveg és kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //