','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Ma (2023. december 15. – a szerk.) a pátyi autó-pálya lehajtó átadásával mérföldkőhöz érkeztünk. Egy olyan fejlesztés valósult meg a támogatásunkkal, amely alapjaiban fogja megkönnyíteni a biatorbágyiak életét. A lehajtó mérsékelni fogja a városunkon áthaladó forgalmat és ezzel részben megoldásul is szolgál agglomerációs kihívásaink egyikére, a zsúfolt utakra – írta közösségi oldalán Tarjáni István polgármester.

Jelentős kerülőtől kíméli meg a közlekedőket a most elkészült pátyi összekötő út. Korábban Páty település forgalmának M1 autópályához csatlakozása csak jelentős kerülővel Biatorbágyon keresztül történhetett meg. A direkt bekötés közlekedési, közlekedésbiztonsági, lakossági és gazdasági szempontból is kedvező.

A beruházás két ütemben valósul meg. A most befejezett I. ütem során a 2×1 sávos összekötő utat 3,5 m széles sávokkal, 7,5 m útburkolat szélességgel és 11,00 m koronaszélességgel, illetve a két körforgalom között 3,25 m sávszélességgel és 9,5 m koronaszélességgel alakították ki összesen mintegy 900 méter hosszan. A beruházás részeként 2 db új körforgalmú csomópontot is kialakítottak, felújították a Füzes-patak hídját, a patak medrét rendezték, átépítették a 81106 j. utat 160 m hosszon, illetve csatlakozásokat építettek ki a Sasfészek pihenőhely csomópontjához, illetve a meglévő földút-hálózathoz. A Sasfészek-tó pihenőhelyhez való csatlakozással Páty település könnyebben elérhetővé vált, és egyúttal Biatorbágy is mentesült az itt áthaladó forgalomtól.

A II. ütem során elkészül a Páty nyugati elkerülő útszakasz. A kivitelezés folyamatban van, a vállalkozó az útépítési munkák mellett közműkiváltást és vízépítési munkálatokat végez. A mintegy 1,4 kilométer hosszúságú útszakasz várhatóan 2024 tavaszán készül el.

A teljes beruházás kivitelezése nettó 4.398.183.469 Ft kormányzati forrásból valósul meg.

Az átadáson jelen volt Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter, és Menczer Tamás, külügyi államtitkár, országgyűlési képviselő is.

KáeF (forrás: Építési és Közlekedési Minisztérium)

Kép: ÉKM

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //