','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Körkép Online a közelmúltban interjút közölt Andrész Zoltán, biatorbágyi mestercukrásszal, aki 2023-ban Az Év Iparosa címet nyerte el Pest vármegyében. Karácsonyhoz közeledve közreadjuk két, az ünnephez köthető süteményének a receptjét – a szerk.

MOSZKAUER teasütemény (képünkön) 

Hozzávalók

  • 750 g durvára tört dió
  • 750 g finomra őrölt dió
  • 1350 g kandírozott narancshéj kocka
  • 1350 g cukor
  • 800 g tejszín
  • 200 g vaj

Elkészítése

A tejszínt, a cukrot és a vajat felforraljuk. Ha felforrt, akkor ráöntjük a diókra és a narancshéjra, majd összekeverjük. Sütőpapíros lemezre kis halmokat formázunk, majd 200 fokos sütőben 5-8 perc alatt megsütjük. Miután kisült, lehűtjük, majd a talpát étcsokoládéba mártjuk.

ZSERBÓ

Hozzávalók

Tészta

  • 900 g liszt
  • 450 g vaj
  • 150 g porcukor
  • 75 g élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 dl tejszín
  • csipet só

Töltelék

  • 500 g darált dió
  • 250 g porcukor
  • 1 rúd vanília magja
  • 1 db citrom reszelt héja
  • baracklekvár (házi készítésű)

Máz

  • 300 g étcsokoládé (min. 50%-os)

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, három részre osztjuk, majd fél óráig pihentetjük. A töltelék hozzávalóit szárazon összekeverjük. Kinyújtjuk az első tésztát, megkenjük baracklekvárral, majd a töltelék felét egyenletesen rászórjuk. Kinyújtjuk a második tésztát, rátesszük, ezt is megkenjük baracklekvárral, rátesszük a maradék diótölteléket. Erre jön a harmadik tészta, amit villával megszurkálunk. Szobahőmérsékleten fél órát pihentetjük, majd 180 °C-os sütőben 40-45 percig sütjük.

Még forrón nyújtófával óvatosan átmegyünk rajta, hogy egyenletes legyen. Amikor kihűlt, ráteszünk egy másik tepsit, megfordítjuk, hogy az a fele legyen felül, amin sült, így egyenletes lesz. A csokoládét gőz fölött felolvasztjuk és egyenletesen a tésztára kenjük.

Lejegyezte: J.O.
Kép: Annuskám receptje

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //