','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és Gimnázium gimnáziumi beiskolázási tájékoztatója

A 2024/25. tanévre iskolánk egy tanulmányi területet hirdet meg, nappali 4 évfolyamos gimnáziumi képzést.
Iskolánk OM kódja: 203398
A képzés tanulmányi terület kódja: 0001
A középfokú felvételi eljárás keretében az intézmény a felvételi kérelmekről az általános iskolai tanulmányi eredmények és az ismerkedő beszélgetés alapján dönt.
Tanulmányi eredmények beszámítása:
A felvételi eljárás során a jelentkező tanulók 60 pontot érhetnek el, mely az általános iskolai tanulmányok 7. tanév végi és a 8. félévi jegyek összesítéséből adódik össze. A pontszámításnál figyelembe vett jegyek: matematika, magyar nyelv és irodalom (átlag pont), hittan (vagy hit- és erkölcstan, illetve etika), idegen nyelv (angol vagy német), történelem és komplex természettudomány, vagy a természettudományos jegyek (fizika, biológia, kémia, földrajz) átlaga.
Ismerkedő beszélgetés:
Mivel iskolánk világnézeti tekintetben elkötelezett intézményként működik, fenntartója a Székesfehérvári Egyházmegye, a tanulók felvételét a keresztény világnézet elfogadásához köti, és ezt az iskola a felvételi eljárás keretében vizsgálja. A beszélgetés eredményét a felvétel feltételeként figyelembe vesszük (megfelelt vagy nem felelt meg) a beszélgetés eredményeként a jelentkezése elfogadásra vagy elutasításra kerül, pontszámokban a beszélgetés eredménye nem jelenik meg.
A jelentkezés menete:
Az országos középiskolai felvételi eljárásnak megfelelően a tanuló általános iskolája által elküldött felvételi jelentkezési lapon, valamint a belső jelentkezési lapon történik. A belső jelentkezési lap letölthető a gimnázium dokumentumtárából. Ezenkívül kérjük a 9. évfolyamra jelentkező tanuló kézzel írt motivációs levelét, amely tartalmazza a tanuló rövid bemutatkozását, a család bemutatását és pár gondolatot arról, hogy miért iskolánkat választotta. Kérjük a fenti dokumentumokkal együtt küldjék el a tanuló 7. osztályos év végi bizonyítványának és a 8. osztályos félévi értesítő osztályfőnök vagy igazgató által hitelesített másolatát! Örömmel fogadunk a jelentkezőktől plébánosi ajánlást.
A felvételi eljárás során kért speciális dokumentumok, tehát:
• belső jelentkezési lap
• bizonyítvány és félévi értesítő másolata
• kézzel írott motivációs levél
• plébánosi ajánlás (nem kötelező)
A fenti dokumentumokat kérjük postai úton továbbítsák vagy személyesen adják le az iskola irodájában. A beérkezési határidő: 2024. február 9. 16.00 óra
A jelentkezők értesítése:
• 2024. március 4-20. között ismerkedő beszélgetés megszervezése (pontos időpont és sorrend a jelentkezők létszáma alapján később kerül fel a honlapra).
• 2024. március 22.: a felvételizők ideiglenes jegyzékét nyilvánosságra hozzuk iskolánk honlapján (oktatási azonosító vagy jelszó alapján azonosíthatók a jelentkezők).
• 2024. május 2.: értesítjük a jelentkezőket a felvételi eljárás eredményéről.
Az iskolánkba felvett tanulóknak értesítést küldünk a beiratkozás időpontjáról és módjáról.

forrás: www.czuczoriskola.hu


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //