','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A díjátadóra a magyar kultúra napi ünnepségen került sor. A díjat Tarjáni István polgármester és Nánási-Kézdy Tamás alpolgármester adta át.

A díjazott laudációja:
A szép iránti elkötelezettsége, érzékenysége vele született ajándék, amit tanulmányai, saját kísérletezései mélyítettek el. Ikonjai több kiemelt díjat kaptak országos pályázatokon, kiállításokon, településünk jó hírnevét öregbítve. Műszaki rajzolóként évtizedekig dolgozott a Budapesti Műszaki Egyetemen. 2002-ben egy belsőépítész-lakberendező tanfolyam indította arra, hogy híres festőket másolva Mária-képeket készítsen, majd az ikonfestés felé forduljon. Esztergomban végzett ikonfestő tanfolyamot Varga Tarzicius ferences rendi szerzetesnél. A közösség, a közösségben szerzett tudás, tapasztalat mindig fontos volt számára, így tagja lett az esztergomi ikonfestő körnek. Ikonfestő tanulmányait a biai Jónás Ilonánál folytatta, aki beavatta a mesterség legapróbb titkaiba. Közben felfigyelt a faluházi Tűzzománc szakkörre, ami szerelem volt első látásra. Az első tűzzománc pillangó elkészítése azóta is odaköti a csoporthoz, amelynek Erdős Lászlóné halála után vezetője lett. Kelemen Ágnes pozitív életszemlélete, az alkotás erejébe vetett hite példa értékű közösségünk és a jövő generáció számára.

KáeF

Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //