','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Városunk képviselő-testülete támogatja az iskolai testnevelés céljait is szolgáló városi sportcsarnok (kosárcsarnok) létesítését a Sándor-Metternich-kastély épülete mögötti területen.

Ennek érdekében az önkormányzat 2016-ban háromoldalú megállapodást kötött a Viadukt SE-vel, és a Széchényi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület jogelődjével. A műemlékvédelmi hatóság csak azzal a kikötéssel járult hozzá a létesítmény építéséhez, ha annak magassága nem haladja meg a kastélyét, ezért a tervezők a csarnok jelentős részét a föld szintje alá süllyesztették. A beruházás részeként 2020-ra a Petőfi közben tizenkettő, a Rákóczi utcában negyvenhét gépjármű parkoló készült el.

Ezzel egyidőben megkezdődött az alapozás előkészítése is. A földmunkák során felmerült statikai problémák, a Covid-járvány miatti veszélyhelyzet, valamint a gazdasági válság okozta költségnövekedés az elmúlt években sorra újabb és újabb kihívások elé állították a kivitelezőket, akik mindezekről folyamatosan tájékoztatták az önkormányzatot. A képviselő-testület rendre nyílt ülésen tárgyalta sportcsarnok építésével összefüggő kérdéseket.

A jelenlegi helyzetről legutóbb 2024 januárjában és februárjában adott jelentést a kivitelezésért felelős Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület. A beszámoló friss, korrekt és megnyugtató adatokkal szolgált a beruházás állásáról, az elkülönített számlán rendelkezésre álló pénzügyi fedezetről, valamint bemutatta a tervezett kivitelezési ütemtervet. Mindezek ellenére az Oktatási, Kulturális és Egészségügyi Bizottság Nánási-Kézdy Tamás alpolgármester felvetésére azzal a javaslattal élt, hogy a testület kezdeményezzen jogi eljárást, amennyiben ez év május közepéig a terveknek megfelelően nem indul el a csarnok alapozó betonozása. A Széchenyi Kosárlabda Akadémia Sportegyesület képviselői a döntést elfogadóan tudomásul vették.

Mester László


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //