','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójának tiszteletére rendezett városi ünnepségre március 14-én került sor.

A megemlékezés most is a Petőfi-szobornál kezdődött, ahol Nánási-Kézdy Tamás alpolgármester ünnepi beszédében többek között arról beszélt, hogy a 48-as hősök összefogásukkal példát mutattak, aminek az a tanulsága, hogy közös erővel csodákat lehet elérni. Az akkori forradalmárok „nem nyerték meg a harcot, mégis győztek.”

A megemlékező beszédet követően Biatorbágy intézményei, civil szervezetei, illetve a pártok elhelyezték koszorújukat a Petőfi-szobornál, amely mellett a II. János Pál cserkészcsapat két tagja állt őrt. Ezt követően a megemlékezők mécsesekkel a kézben, a Biatorbágyi Ifjúsági Fúvószenekar felvezetésével és játéka mellett vonultak át a Juhász Ferenc Művelődési Központba.

Itt Pintér János, a Biai Reformárus Egyházközség presbitere mondta el ünnepi gondolatait, hangsúlyozva a következőket: „Hiába próbálják velünk feledtetni a múltat mi, magyarok nem felejtünk! Ezért arra kell törekednünk, hogy ebben a felgyorsult, modern korban átadjuk az ősök lelkületét ifjainknak, felelősségvállalásra tanítva őket önmagukért és nemzetünkért. Legyünk készen arra, hogy folytassuk a munkát és tovább vigyük 1848 örökségét.”

A megemlékezés műsorát ezúttal a Czuczor Gergely Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjai adták, felkészítőjük Szatai Dóra és Gilyén Mátyás volt.

Az ünnepségről a Biatorbágy Körkép következő, áprilisi számában képes beszámolót közlünk. Az eseményt a Völgyhíd Televízió rögzítette.

Király Ferenc

 

Kiemelt kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //