','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A Mozdulj Biatorbágy! program folytatódik

Biatorbágy Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Aktív Magyarország támogatásában megjelent 2024. évi Élmény- és Szabadidősport Program pályázati felhívásra. Az elnyert támogatási összegből, valamint Biatorbágy Város Önkormányzatának költségvetéséből első körben Családi túra és Bia felező teljesítménytúra szervezésére kerül sor –A szerk.

A BiKE, az a Biatorbágyi Természetbarát és Kerékpáros Egyesület ebben az éven Biatorbágy Város Önkormányzatával közösen az Aktív Magyarország program támogatásával, a Mozdulj Biatorbágy! részeként tervezi több év kihagyás után újra megrendezni az évtizedes múlttal rendelkező BIA25 és Bia Felező teljesítménytúrák távját.
A teljesítménytúra a Juhász Ferenc Művelődési Központ elöl indul. Az útvonal a viadukt érintésével a továbbiakban a jól megszokott nyomvonalon vezet, amelyen viszont már a közelmúltban megújult útvonalrendszerben először sárga sáv majd a piros kereszt jelzéseken halad a biatorbágyi erdők legszebb részeinek a Kőorr, a Nyakas-kő, Madárszirt, Szily kápolna érintésével a piros sáv jelzésen érkezik vissza újra völgyhidak után a Fő térre. A hagyományos teljesítmény túrák szabálya szerint a kötelezően felkeresendő ellenőrző pontokon az igazoló füzetbe a jellegzetes egyedi szép rajzolatú pecsétek kerülnek gyűjtésre. A célba érve emléklapot és kitűzőt kapnak a szintidőn belül teljesítők.
Visszatérve a teljesítménytúrák kezdeti hagyományaihoz és környezetvédelmi elkötelezettségből útközben szolgáltatásként nem lesz eldobható csomagolású ital és élelmiszer. A túrán online előnevezéssel lehet elindulni, amelyen mindenki egyénileg, saját felelősségre vesz részt. A rendezvényen szívesen látunk kutyákat is, a szabályok szerint a gazdájuk által pórázon vezetve. A teljesítménytúra csak gyalogosan teljesíthető. Ivóvíz utántöltésre csak a táv elején és vége felé, a Lőtér után van lehetőség. Ajánlott térkép a budai hegység turista térképe. A résztvevők száma limitált: 250, illetve 200 fő.
Szabó Tamás
BiKE elnök

Családi túra
Időpont: 2024. április 20. szombat, 9:30 óra
Rajt: Biatorbágy, Füzes-patak, szabadtéri színpad
A gyülekező időpontja: 2024. április 20. 9:00-9:15 óra
Túravezető: dr. Baloghné Salamon Gabriella, az Egészségfejlesztés Természet Turizmus Egyesület alapítója, (salamongabriella85@gmail.com)
Nevezési díj nincs
Nevezés: Kötelező online előnevezéssel (lásd a QR kódot), nevezési határidő: 2024. április 14.
Résztvevők száma: max. 200 fő

Felező túra
Időpont: 2024. április 28. vasárnap
Rajt időpontja: 8.00-10.00
Rajthely: Biatorbágy Baross u. 1. JFMK
Táv: 14,9 km
Szintemelkedés: 390 m
Szintidő: 5 óra
Cél: Biatorbágy, Baross u. 1. JFMK
Nevezési díj nincs
Nevezés: Kötelező online előnevezéssel nevezési határidő: 2024.április 14.
Résztvevők száma: max. 250 fő

A regisztrációval kapcsolatos tudnivalók

Szabó Tamás
Tel.: 06 (30) 687-3080
E-mail: bike_biatorbagy@freemail.hu

 

 

 


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //