','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Magyarország Alaptörvényének módosítása következtében a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek, továbbá a nemzetiségi önkormányzati képviselők soron következő általános választására 2024. június 9-én kerül sor az európai parlamenti képviselők választásával egyidejűleg.

Az Alaptörvény átmeneti rendelkezése szerint a hivatalban lévő képviselő-testület és polgármester megbízatása 2024. október 1-jéig tart. A nemzetiségi törvény értelmében a nemzetiségi önkormányzatok 2019. évi általános választását követő általános nemzetiségi önkormányzati választáson hivatalban lévő képviselő-testület, közgyűlés és elnök megbízatása 2024. október 1-jéig tart.

Biatorbágy város lakosságszáma meghaladja a tízezer főt, így a képviselők vegyes választási rendszerben – egyéni választókerületben és kompenzációs listán – jutnak mandátumhoz. Az egyéni választókerületekben nyolc, a kompenzációs listáról három képviselői mandátum szerezhető meg. A tizenegy képviselő mellett a biatorbágyi képviselő-testület tagja a város polgármestere is.

A választási eljárásról szóló törvény értelmében a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásán az egyéni választókerületi jelölt, valamint polgármesterjelölt állításához szükséges ajánlások számát április 4-én állapítottam meg, a szavazást megelőző hatvanhetedik napi adatok alapján. Ezt a közleményt a Biatorbagy.hu honlapon a választási menüpont alatt, illetve a hivatal hirdetőtábláján tettük közzé.

A választásokkal kapcsolatos minden információ megtalálható a Biatorbagy.hu honlapon a választási menüpont alatt, illetve tájékoztatás kérhető telefonon (23/310-174) vagy e-mailen (jegyzo@biatorbagy.hu). Jómagam és a kollégáim is a – Biatorbágyi Helyi Választási Iroda tagjai – a választás előkészítése és lebonyolítása alatt rendelkezésre állunk.

DR. SZABÓ FERENC jegyző, a helyi választási iroda vezetője


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //