','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

A nemzeti összetartozás-napi biatorbágyi megemlékezés színhelye ezúttal is Trianon-emlékműnél volt. A műsort Mészáros János Elek énekes nyitotta, majd az Alistáli Művészeti Alapiskola néptánccsoportja és a Biatorbágy Innovatív Technikum és Gimnázium diákja következett.

A megemlékezőkhöz elsőként Tarjáni István, Biatorbágy polgármestere szólt, majd Horváth Tamás, a Biatorbággyal testvértelepülési kapcsolatot ápoló felvidéki Alistál polgármestere osztotta meg gondolatait. A Szlovákiában lévő település vezetője többek között kiemelte, hogy a Trianonról történő megemlékezés mellett ez a nap ünnep is, mert a 15 millió magyar összetartozását jelképezi. Tudjuk és érezzük, hogy a határvonalak csak fizikailag meghatározóak, a szívekben nem léteznek.

Az emlékműsort és a koszorúzást követően a jelenlévők egymás kezét fogva énekelték Mészáros János Elekkel a Nélküled című Ismerős Arcok dalt, majd a torbágyi országzászlónál gyújtottak mécsest az 1920. június 4-i nemzeti tragédiára emlékezve.

Este a Faluházban az Anyám és más futóbolondok a családból című, Fekete Ibolya rendezte filmet vetítették. A film főhőse egy 94 éves asszony, aki a XX. század viharai ellenére többször újrakezdi az életét.

A megemlékezésről a Biatorbágyi Körkép júniusi számában is beszámolunk.

Szöveg és kép: Király Ferenc


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //