','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Itt a vakáció, tehát lustálkodás, olvasás, nagyszülők, közös kirándulások, nyaralás és családi, baráti összejövetelek. Az iskolai szünet laza időszak a gyermekek életében, azonban a táplálkozás tekintetében érdemes bizonyos sarokköveket lerakni, hogy élményekkel, D-vitaminnal feltöltődve, de kilókban nem gyarapodva kezdődjön szeptemberben az új tanév.

Üljünk le a gyermekkel, és tervezzük meg a heti menüt. Vegyük figyelembe a gyerekek kedvenceit is, még ha az rántott hús, palacsinta, pizza, paradicsomleves vagy éppen sült krumpli is. Ha ezeket az ételeket beiktatjuk, akkor figyeljünk oda, hogy azon a napon a vacsora már több zöldséget, tejterméket, teljes értékű gabonát tartalmazzon. Így mindenki jól jár.

Nyáron a nagy melegben a kevésbé zsíros és nehéz ételekre van szüksége a szervezetnek. Mindig legyen otthon gyümölcs, amely magas víztartalma, vitamin- és ásványianyag-tartalma, édes íze, frissessége miatt kifejezetten jó a gyermekeknek. A nagyobbak akár turmixot is készíthetnek belőle. A heti étlap azért is jó, mert a gyermekeket is bevonhatjuk a vásárlásba vagy az egyszerűbb ételek elkészítésébe. Egy túrós tészta vagy egy finom wrapp összeállítása, egy almás palacsinta inkább örömforrás lesz, mint „nehéz” háztartási munka. No, és mennyivel finomabb a saját készítésű étel!

A nagyi főztje felülmúlhatat­lan! Azonban érdemes előre meg­beszél­ni, hogy mennyi édességet, nassol­nivalót engedjünk meg a nagyszü­lőknél. Igyekezzünk rávenni a gyerekeket, hogy minél többet legyenek a szabadban, biciklizzenek, ússzanak, rollerezzenek stb. Szülőként mi is példát mutathatunk: szervezzünk közös, szabad levegőn töltött, aktív programokat. A túrázásnál ne feledkezzünk el a folyadékról sem!

Kérjük, figyeljék honlapunkat (Efi.biatorbagy.hu/) és Facebook-oldalunkat (Facebook.com/EFIBudakeszijaras). Az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai júniusban is várják önöket. Bejelentkezés, kapcsolatfelvétel: erdeklodes@efibiatorbagy.hu; 70/504-2286.

EFI


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //