','

' ); } ?> '; echo '.category-1perces { background-image: url(' . esc_url($featured_image_url) . '); }'; echo ''; } ?>

Az önkormányzat a Széchenyi Terv Plusz (TOP_PLUSZ-1.2.1-21-PT1) Élhető települések pályázat segítségével háromszázmillió forint állami támogatással gyalogsétányt, pihenőket, zöld közösségi teret és erdei kondiparkot épít június közepétől kezdődően a viadukttól a Madár-forrásig húzódó zöld tengely mentén, 27 716 négyzetméter területen.

A kivitelezés kezdetén közel tízezer négyzetméternyi, jelenleg cserjés, bozótos, fás területet tisztítanak meg a Madár-forrás környéki vizes élőhelyek rehabilitációja érdekében. A völgyfőben 189 fát, valamint lágy szárú társulásokat és erózióvédelmi céllal talajtakaró növényeket telepítenek a térségben őshonos, a mikroklimatikus adottságoknak leginkább megfelelő fajokból. Ez a növényállomány hozzájárul az állati élőhelyek, a biodiverzitás, valamint a zöldfelület növeléséhez, a településklíma javításához és a hőszigethatás csökkentéséhez. Allergén fajokat nem telepítenek.

Megújul a forrásház, amely esőbeállóként funkcionál majd. A kondiparkot vízáteresztő sportburkolattal, tizenhat csővázas fitness-street workout elemmel alakítják ki, és figyelnek az akadálymentesítési előírásokra is.

eMeL

(A kép illusztráció)


Iratkozzon fel hírlevelünkre!


KÖVESSEN minket itt is:


Artisjus Egyesület
1016 Budapest, Mészáros u. 15-17.
Tel: (1) 488 2600
Fax: (1) 212 1544
info@artisjus.com


A Völgyhíd Tv médiaszolgáltatási tevékenységét
és műszaki fejlesztését a
Médiatanács a Magyar Média Mecenatúra Program keretében támogatja.

 

Összes videónk a szerzői jog védelme alatt áll. Engedély nélküli felhasználása tilos. (Szerzői jogi törvény: 1999. évi LXXVI. törvény)


Készítette és karbantartja a WEBOLDAL.NET

Hide picture //